Bruiloft band boeken? Wilt u een goede bruiloftsband boeken voor uw bruiloft trouwerij of bruiloftsfeest? Boek dan Bruiloft band Escape.
De ultieme band voor bruiloften, trouwerijen en huwelijksfeesten.

Bruiloft band boeken of huren voor jullie bruiloftsfeest? Dan zitten jullie bij Band-Escape goed want, het is een ervaren bruiloft band met veel passie die spelen op ieder huwelijks- en bruiloftsfeest in geheel Nederland.
Stappen jullie binnenkort in het huwelijks bootje en gaan jullie trouwen? De mooiste dag van jullie leven het bruiloftsfeest daar mag natuurlijk geen goede band bij ontbreken! Een band waar je duidelijke afspraken mee kunt maken en die met u meedenkt en vrijblijvend adviseert.

Bruiloft band Escape boeken

Jullie lievelingsliedjes op jullie feestavond!

Bruiloft Band Boeken
Bruiloft band Escape voor een onvergetelijk knalfeest!

Zo kan de band in goed overleg, de lievelingsliedjes van jullie spelen op de door jullie gewenste momenten van de feestavond. Door de ervaring van deze band hoeft u zich geen enkele zorgen meer te maken. Ze zullen het feest altijd in goede bannen voor u leiden en uw helpen waar nodig, met het verloop van de feestavond.

Bruiloft band boeken voor jullie feest?

Bij Coverband Escape kan je een bruiloft band boeken, voor iedere bruiloft en voor elk soort feest. Door hun jarenlange ervaring op bruiloftsfeesten weet Team Escape er altijd een geslaagd feest van te maken. Door hun jarenlange ervaring en het grote succes op wel honderden bruiloften, huwelijken en jubileums van allemaal tevreden klanten.

Wilt u de reviews eerst eens bekijken? Neem dan gerust een kijkje naar deze goed beoordeelde bruiloft band.

Bekijk de reviews van Coverband Escape hier!

Bruiloftsband, Feestband, Coverband en Liveband in 1

Coverband Escape is zo ervaren dat ze bijna iedere muziekstijl wel kunnen naspelen op een feest. En voor een spetterende feestband boeken met een uitgebreid en uniek repertoire bent u bij Coverband Escape ook aan het juiste adres.

Ze bieden de muzikale omlijsting voor elke gelegenheid en voor ieder budget. En dat is waar ze bij Team-Escape naar streven, flexibiliteit en een gevarieerde keuze aan muziekstijlen. Voor jong en oud en zeker voor iedereen wel wat wils.

Bruiloft band boeken en zelf bestemmen

Het verloop van de feestavond kunnen jullie geheel zelf bestemmen, of de band nu rustig aan moeten beginnen op een rustig volume? Of direct het dak eraf moeten knallen, het kan allemaal. Escape heeft al op alle mogelijke bruiloftsfeesten gespeeld. Het publiek op uw bruiloft zijn de gangmakers van het feest samen met Coverband Escape.

Ook in de pauze speelt er muziek en gaat het feest gewoon door

Bruiloft Band boeken

Ook in de pauze van de band verzorgen ze de pauzemuziek en kunt u aangeven wat voor soort muziek u graag zou willen horen tijdens deze 15 minuten durende pauze. Natuurlijk houden ze de pauzes zo kort en zo weinig mogelijk zodat uw feest niet stil kan vallen. Zo is deze band ook flexibel met hun pauzes want, als de dansvloer vol staat slaan ze gemakkelijk een pauze over.

Mocht er plotseling iets belangrijks gezegd of gedaan worden? Of wilt uw familie een stukje opvoeren, dan kan de band ook direct een pauze inlassen.

Voor kleine en grote bruiloftsfeesten

Vanwege de kleine bezetting van Escape is de band flexibel met de ruimte die zij nodig hebben. Zelfs in een kleine zaal kan Escape hun apparatuur aanpassen en voor een aangenaam geluidsniveau zorgen. Uiteraard op een bruiloft van honderden personen komen zij niets tekort en kunnen ze gemakkelijk concurreren met een 6-mans formatie.

Boek bruiloft band Escape

Bruiloft band boeken? Wij zijn er voor al uw vragen en wensen.

Offerte aanvraag

Bruiloft band boeken doet u bij Escape

Een bruiloft is een feest dat gevierd wordt wanneer twee mensen in het huwelijk treden. De benaming bruiloft wordt ook wel gebruikt voor alle onderdelen die op de bruiloftsdag plaatsvinden.

De tradities en gebruiken die bij een bruiloft horen verschillen sterk per land, religie en bevolkingsgroep.

Bruiloften in België en Nederland

Een bruiloft, zoals die in België en Nederland gebruikelijk is, kan bestaan uit verschillende onderdelen. De huwelijksvoltrekking door een ambtenaar van de burgerlijke stand is verplicht, aangezien hierdoor het wettelijk huwelijk tot stand komt. Daarnaast kunnen er naar keuze één of meer andere onderdelen aan de bruiloft toegevoegd worden. Een “standaard” traditionele, autochtone bruiloft “volgens het boekje” ziet er echter ongeveer als volgt uit:

  1. Voltrekking burgerlijk huwelijk op een door de gemeente goedgekeurde locatie
  2. Fotoreportage en/of videoreportage van het bruidspaar en naaste familie
  3. Een religieuze plechtigheid (met name wanneer het bruidspaar gelovig is)
  4. Een feestmaaltijd voor het bruidspaar, naaste familie en andere genodigden
  5. Een receptie voor familie, vrienden en kennissen
  6. Een bruiloftsfeest voor familie en vrienden

Er is over het algemeen een duidelijke scheiding tussen de dag gasten en de receptie- of feestgasten. Tijdens het diner kunnen de ouders van het bruidspaar een toespraak houden. Tijdens de receptie of tijdens het feest kunnen er toneelstukjes en sketches opgevoerd en liedjes gezongen worden, door familie en vrienden, waarin de levensloop van zowel bruid als bruidegom uitvoerig voor het voetlicht komen, of waarin het echtpaar flink op de hak wordt genomen.

In de huidige Nederlandse cultuur is er geen vast stramien waarin een bruiloft plaatsvindt, en veel bruidsparen kiezen hierin dan ook hun eigen weg.

Trouwkaart

Een aantal weken voorafgaande aan de bruiloft worden de trouwkaarten (uitnodigingen, een faire part in Vlaanderen) verstuurd. Op deze trouwkaart staan de namen van het bruidspaar, en een beknopte beschrijving van wat er die dag gaat gebeuren. Op de trouwkaart wordt eerst de naam van de bruid vermeld, gevolgd door de naam van de bruidegom. Vanaf het moment dat het echtpaar getrouwd is, hoort de volgorde voortaan andersom te zijn. Een traditionele trouwkaart begint over het algemeen met iets als Namens wederzijdse ouders zijn we blij u mede te kunnen delen dat we op (datum) (jaar) in het huwelijk treden. Het vermelden van de instemming van wederzijdse ouders wordt echter nog maar zelden op trouwkaartjes aangetroffen. Christenen plaatsen over het algemeen “D.V.” bij de datum op de trouwkaart, wat staat voor ‘Deo Volente’; als God het wil.

Ringen

Het uitwisselen van de trouwringen. Op de bruiloftsdag worden de trouwringen uitgewisseld. Dit heeft gewoonlijk plaats in het gemeentehuis, maar sommige bruidsparen geven er de voorkeur aan om dit tijdens de kerkdienst te laten plaatsvinden. Het uitwisselen van de ringen is een teken van verbondenheid. De trouwring, een gouden cirkel zonder begin of einde, staat symbool voor eeuwige trouw. De ringvinger is al eeuwen de plaats waar trouw- of verlovingsringen worden gedragen. Vroeger dacht men dat door deze vinger een ader liep die rechtstreeks in verbinding stond met het hart. Pas sinds de negentiende eeuw dragen ook mannen een trouwring.

Taart

Op een zeker moment tijdens de bruiloft wordt de bruidstaart aangesneden. Dit is een overblijfsel van een oud gebruik dat bruiloftsgasten een taart schonken als symbool van een vruchtbare verbintenis.

Bruidsjurk Een witte bruidsjurk, Japan Springen over de bezem, Los Angeles De bruidsjurk is vaak het belangrijkste (en duurste) kledingstuk voor de bruiloft. Volgens de traditie mag de bruidegom de jurk pas zien wanneer hij zijn bruid komt ophalen voor de grote dag.

Kosten van een bruiloft

De kosten van een bruiloft variëren zeer sterk. De sporadische bruidsparen die hun bruiloft vieren in de vorm van een barbecue met vrienden en naaste familie zijn verreweg het goedkoopste uit. Een eenvoudige bruiloft volgens het boekje, inclusief trouwjapon en notariskosten voor het opmaken van huwelijkse voorwaarden, kost echter al snel 10.000 à 15.000 euro. Tot in de jaren 70 was het gebruikelijk dat de vader van de bruid de kosten van de bruiloft betaalde. Maar er waren ook echtparen, waar alleen de trouwjapon en het pak van de bruidegom door hem betaald werden. Doordat tegenwoordig de meerderheid van de bruidsparen het ouderlijk huis reeds lang heeft verlaten, en meestal ook al enige jaren samenwoont, wordt de bruiloft tegenwoordig meestal betaald door het bruidspaar zelf, wat hun ook de nodige vrijheid geeft om meer of minder mensen uit te nodigen op het feest.

Huwelijksverjaardag

Echtpaar op hun gouden huwelijk

Een huwelijksverjaardag of huwelijksjubileum is een moment waarop mensen de dag vieren dat zij een bepaald aantal jaren zijn getrouwd. Zo spreekt men bijvoorbeeld over een koperen huwelijk bij 12½ jaar getrouwd zijn, of een zilveren huwelijk bij 25 jaar. Volgens sommige mensen is het gebruikelijk om op dergelijke dag cadeaus te geven die van het genoemde materiaal zijn gemaakt.

Bruiloft Band boeken

Zie ook onze overige pagina’s:

Allround coverband
Coverband boeken en huren voor uw feest
Live band huren
FeestbandBruiloft-band

Tags: bruiloft band boeken