Bruiloft band boeken? Wilt u een goede bruiloft band boeken voor uw bruiloft trouwerij of bruiloftsfeest? Boek dan Bruiloft band Escape, de ultieme band voor bruiloften, trouwerijen en huwelijksfeesten.

Bruiloft band boeken

Bruiloft band boeken
Bruiloft band boeken

Band huren voor een echt knalfeest? Dan kunt u het beste Band Escape inhuren.

De dag van uw leven moet ook het feest van uw leven worden. Uw feestavond en bruiloftsfeest tot een spetterend einde brengen is dagelijkse kost voor Escape. Het repertoire is zo enorm en uitgebreid dat er voor iedereen van elke leeftijd leuke muziek tussen zit. Van de 70’s, 80’s, 90’s en 00’s tot aan de allernieuwste hits uit de Top 40 van deze week.

Zelf bestemmen en jullie bruiloft band boeken

Het verloop van de feestavond kunnen jullie geheel zelf bestemmen, of we nu rustig aan moeten beginnen op een laag volume of direct het dak eraf, het kan allemaal. Escape heeft al op alle mogelijke bruiloftsfeesten gespeeld. Het publiek op uw bruiloft zijn de gangmakers van uw feest samen met Band-Escape.

Bruiloft band boeken
Bruiloft band boeken

Ook in de pauze van de band verzorgen wij de pauzemuziek en kunt u aangeven wat voor soort muziek u graag zou willen horen tijdens onze 15 minuten pauze.

Natuurlijk houden we de pauzes zo kort mogelijk zodat uw feest niet stil kan vallen. We zijn ook flexibel met onze pauze, want als de dansvloer vol staat slaan we ook makkelijk een pauze over.

Mocht er plotseling iets belangrijks gezegd of gedaan worden, of wil de familie een stukje opvoeren, dan kunnen we ook direct een pauze inlassen.

Vanwege de kleine bezetting van Escape is de band flexibel met de ruimte die zij nodig hebben. Zelfs in een kleine zaal kan Escape hun apparatuur aanpassen en voor een aangenaam geluidsniveau zorgen. Uiteraard op een bruiloft van meerdere honderden personen komen we niets tekort en kunnen we makkelijk concurreren met een 5 of 6-mans formatie.

Voor meer informatie over onze bruiloft band boeken, apparatuur, bezetting en prijzen kijkt u dan op onze informatie pagina of wilt u weten waar we openbaar spelen, kijk dan in onze agenda.

Boek nu bruiloft band Escape

Bruiloft band boeken? We zijn er voor al uw vragen en wensen.

Offerte aanvraag

Aanvraag informatie en/of offerte

Bruiloft band boeken doet u bij Escape

Een bruiloft is een feest dat gevierd wordt wanneer twee mensen in het huwelijk treden. De benaming bruiloft wordt ook wel gebruikt voor alle onderdelen die op de bruiloftsdag plaatsvinden.

De tradities en gebruiken die bij een bruiloft horen verschillen sterk per land, religie en bevolkingsgroep.

Bruiloften in België en Nederland

Een bruiloft, zoals die in België en Nederland gebruikelijk is, kan bestaan uit verschillende onderdelen. De huwelijksvoltrekking door een ambtenaar van de burgerlijke stand is verplicht, omdat hierdoor het wettelijk huwelijk tot stand komt. Daarnaast kunnen er naar keuze een of meer andere onderdelen aan de bruiloft toegevoegd worden. Een “standaard” traditionele, autochtone bruiloft “volgens het boekje” ziet er echter ongeveer als volgt uit:

  1. Voltrekking burgerlijk huwelijk op een door de gemeente goedgekeurde locatie
  2. Fotoreportage en/of videoreportage van het bruidspaar en naaste familie
  3. Een religieuze plechtigheid (met name wanneer het bruidspaar gelovig is)
  4. Een feestmaaltijd voor het bruidspaar, naaste familie en andere genodigden
  5. Een receptie voor familie, vrienden en kennissen
  6. Een bruiloftsfeest voor familie en vrienden

Er is over het algemeen een duidelijke scheiding tussen de dag gasten en de receptie- of feestgasten. Tijdens het diner kunnen de ouders van het bruidspaar een toespraak houden. Tijdens de receptie of tijdens het feest kunnen er toneelstukjes en sketches opgevoerd en liedjes gezongen worden, door familie en vrienden, waarin de levensloop van zowel bruid als bruidegom uitvoerig voor het voetlicht komen, of waarin het echtpaar flink op de hak wordt genomen.

In de huidige Nederlandse cultuur is er geen vast stramien waarin een bruiloft plaatsvindt, en veel bruidsparen kiezen hierin dan ook hun eigen weg.

Trouwkaart

Enkele weken voorafgaande aan de bruiloft worden de trouwkaarten (uitnodigingen, een faire part in Vlaanderen) verstuurd. Op deze trouwkaart staan de namen van het bruidspaar, en een beknopte beschrijving van wat er die dag gaat gebeuren. Op de trouwkaart wordt eerst de naam van de bruid vermeld, gevolgd door de naam van de bruidegom. Vanaf het moment dat het echtpaar getrouwd is, hoort de volgorde voortaan andersom te zijn. Een traditionele trouwkaart begint over het algemeen met iets als Namens wederzijdse ouders zijn we blij u onder andere te kunnen delen dat we op (datum) (jaar) in het huwelijk treden. Het vermelden van de instemming van wederzijdse ouders wordt echter nog maar zelden op trouwkaartjes aangetroffen. christenen plaatsen over het algemeen “D.V.” bij de datum op de trouwkaart, wat staat voor ‘Deo Volente’; als God het wil.

Ringen

Het uitwisselen van de trouwringen. Op de bruiloftsdag worden de trouwringen uitgewisseld. Dit heeft gewoonlijk plaats in het gemeentehuis, maar sommige bruidsparen geven er de voorkeur aan om dit tijdens de kerkdienst te laten plaatsvinden. Het uitwisselen van de ringen is een teken van verbondenheid. De trouwring, een gouden cirkel zonder begin of einde, staat symbool voor eeuwige trouw. De ringvinger is al eeuwen de plaats waar trouw- of verlovingsringen worden gedragen. Vroeger dacht men dat door deze vinger een ader liep die rechtstreeks in verbinding stond met het hart. Pas sinds de negentiende eeuw dragen ook mannen een trouwring.

Taart

Op een zeker moment tijdens de bruiloft wordt de bruidstaart aangesneden. Dit is een overblijfsel van een oud gebruik dat bruiloftsgasten een taart schonken als symbool van een vruchtbare verbintenis.

Bruidsjurk Een witte bruidsjurk, Japan Springen over de bezem, Los Angeles De bruidsjurk is het belangrijkste (en duurste) kledingstuk voor de bruiloft. Volgens de traditie mag de bruidegom de jurk pas zien wanneer hij zijn bruid komt ophalen voor de grote dag.

Kosten van een bruiloft

De kosten van een bruiloft variëren sterk. De sporadische bruidsparen die hun bruiloft vieren in de vorm van een barbecue met vrienden en naaste familie zijn verreweg het goedkoopste uit. Een eenvoudige bruiloft volgens het boekje, inclusief trouwjapon en notariskosten voor het opmaken van huwelijkse voorwaarden, kost echter al snel 10.000 à 15.000 euro. Tot in de jaren 70 was het gebruikelijk dat de vader van de bruid de kosten van de bruiloft betaalde. Maar er waren ook echtparen, waar alleen de trouwjapon en het pak van de bruidegom door hem betaald werden. Doordat tegenwoordig de meerderheid van de bruidsparen het ouderlijk huis al lang heeft verlaten, en meestal ook al enige jaren samenwoont, wordt de bruiloft tegenwoordig meestal betaald door het bruidspaar zelf, wat hun ook de nodige vrijheid geeft om meer of minder mensen uit te nodigen op het feest.

Huwelijksverjaardag

Echtpaar op hun gouden huwelijk

Een huwelijksverjaardag of huwelijksjubileum is een moment waarop mensen de dag vieren dat ze een bepaald aantal jaren zijn getrouwd. Zo spreekt men bijvoorbeeld over een koperen huwelijk bij 12½ jaar getrouwd zijn, of een zilveren huwelijk bij 25 jaar. Volgens sommige mensen is het gebruikelijk om op dergelijke dag cadeaus te geven die van het genoemde materiaal zijn gemaakt.

Bruiloft band boeken
Bruiloft band boeken

Zie ook onze overige pagina’s: