Top 40 band, Top 40 Coverband
Top 40 band, Top 40 Coverband

Een Top 40 band of een top 40 Coverband speelt hits uit de top 40 en een moderne Top-40! Een coverband als Escape speelt hits uit de Top 40 van deze week. Dus de hits die nu populair zijn worden door onze band gerepeteerd en  gespeeld.

 

 

 

Top 40 band, Top 40 Coverband

Wekelijks repeteert onze band de nieuwste nummers om bij te blijven bij de huidige Nederlandse Top 40. Veel muziek die hedendaags door een DJ wordt gespeeld, en niet door een band, wordt door Escape gerepeteerd en op uw bruiloft, bruiloftsfeest, huwelijksfeest of bedrijfsfeest gespeeld.

Dit wordt door weinig bands zo gedaan omdat zij niet de steeds wisselende Top 40 bij kunnen en/of willen houden. Band Escape is een fulltime beroepsband en zij vinden het normaal dat de band ook de nieuwste muziek kan spelen. Daar wij een beroepsband zijn kunnen wij ook veel meer tijd aan ons repertoire besteden als een band die het naast hun gewone job erbij doet.

Hierdoor is band Escape de ultieme Top 40 band met de allernieuwste hits van deze week in hun repertoire. Check de repertoirelijsten op de informatie pagina of de repertoire nieuwsflits en overtuig uzelf van het uitgebreide en unieke repertoire.

Offerte aanvraag
Top 40 band, top 40 coverband

Onze band is duidelijk in afspraken, de afgesproken prijs is de vaste prijs. Wat wij samen afspreken is wat er op uw feest of gelegenheid ook gaat gebeuren.

Hetzelfde geldt voor de offerte. Die is altijd goed gespecificeerd zodat u nooit achteraf voor verrassingen komt te staan. Wij zijn er voor al uw vragen.

Vul uw gegevens zorgvuldig in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Offerte aanvraag

Top 40 geschiedenis

De Top 40 was niet de eerste Nederlandse hitparade. Al lang voor 1965 stelden diverse instanties hitlijsten samen, waaronder het blad Elsevier en het radioprogramma Tijd voor Teenagers. Sommige van die lijsten werden niet altijd wekelijks samengesteld: de hitparade van Elsevier verscheen bijvoorbeeld maandelijks. En op de radio presenteerde Peter Felleman al in 1949 een Hitparade.

Joost den Draaijer was de initiatiefnemer van de Top 40 in Nederland. In november 1964 was hij op studiereis in de Verenigde Staten. Hij kwam terug met een idee: volgens hem had Radio Veronica een eigen hitparade nodig. Hij wist de directie van de zeezender te overtuigen met deze hitlijst te beginnen.

Met ingang van 2 januari 1965 was deze lijst iedere zaterdagmiddag tussen twee en vier uur te beluisteren via Radio Veronica. Den Draaijer was ook de eerste presentator van deze hitparade, die in gedrukte vorm verscheen vanaf 9 januari 1965.

De Top 40 heette in het begin nog “Nederlandse Hitparade”, dat op 21 mei 1966 werd omgedoopt in “Veronica Top-40”. De uitzending van deze wekelijkse lijst met de 40 populairste platen van Nederland groeide in de loop der jaren uit tot (een onderdeel van) “De nationale zaterdagmiddaggebeurtenis”, waarvan ook de Tipparade met de Alarmschijf deel uitmaakte. Het programma bleek zó succesvol dat op de in 1965 opgerichte concurrent Hilversum 3 de VPRO in 1968 een eigen top 20 begon die uitgroeide tot de Hilversum 3 Top 30, later Daverende Dertig, Nationale Hitparade en Mega Top 50 (van 1997-2002 ook onder de naam Mega Top 100) Lees Meer>>>


Zie ook onze overige pagina’s:

Band voor bedrijfsfeesten