Band biografie

De nederlandse Coverband Escape is in 1988 onderweg in Duitsland ontstaan. In de chaos van wisselende bandleden uit een andere band uit Nederland bleven keyboarder David Heutink uit Den Haag en bassist Wouter Weiland uit Nieuwegein over en vormde de formatie Escape. Na korte tijd voegde Bobby Waidyasekera uit Sri Lanka zich bij de band . De basis was gelegd en Escape zou de volgende 7 jaar succesvol in alle clubs en discotheken in geheel Europa spelen.

Vanaf 1995 was Escape weer helemaal terug in Nederland en hadden veel succes op Scheveningen in clubs zoals de Big Bell en Beach Club Peukie. Al snel speelde de band in verschillende zaken door geheel nederland en werden veel geboekt als bruiloftband en feestband op bruiloften, feesten en bedrijfsfeesten.

In 2000 ging Escape nog één keer terug naar Discotheek "Montgolfiere" in Frankfurt om de titel " Beste Coverband in Duitsland " in ontvangst te nemen. Meerdere bands die door geheel Europa speelde deden hier aan mee en Escape won de titel. Wij waren hier zeer trots op en het was een bekroning op onze jaren hard werken in het buitenland.

David, Wouter en Bobby zijn tot begin 2014 in de band Escape bij elkaar gebleven toen helaas, wegens prive-omstandigheden, Bobby de band heeft moeten verlaten.

Inmiddels is de zangeres Joleen al weer totaal ingewerkt en een volwaardig lid van Escape geworden. Deze nieuwe formatie heeft een perfecte chemie en zij zullen zeker in de traditie van Escape nog lang bij elkaar blijven. Joleen is een zeer goede zangeres met een stem die zo flexibel is dat zij eigenlijk elke stijl goed kan zingen. Wij zijn daarom ook heel blij met Joleen als de nieuwe zangeres en boegbeeld van Escape, deze frisse wind zal de band Escape opnieuw naar een hoger niveau brengen.

Het jaar 2017 is vol leuke optredens en verrassingen uit onverwachte hoeken, zoals het Carnavals optreden bij Café Ome Dries te Slagharen en meerdere nieuwe horeca gelegenheden die interesse getoond hebben. De formatie met joleen is een succes en daar zijn wij heel blij mee, en wij hopen dat 2017 een heel leuk jaar wordt.

De geschiedenis van de coverband Escape in beeld :

ozio_gallery_nano

Band nieuws

Contact

David Heutink

015 310 9851
065 312 6857
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.